با قرآن به سوي خدا
درباره وبلاگ
سلام،خوش آمدید. مدیر وبلاگ: مبین (نام مستعار)
آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 30251
تعداد نوشته ها : 42
تعداد نظرات : 4

داستانی تکان دهنده ای از غیبت:

 انس بن مالک مى‌گوید: روزى رسول خدا صلى الله علیه و آله امر به روزه فرمود و دستور داد کسى بدون اجازه من افطار نکند .

مردم روزه گرفتند، چون غروب شد هر روزه‌دارى براى اجازه افطار به محضر آن جناب آمد و آن حضرت اجازه افطار داد .

در آن وقت مردى آمد و عرضه داشت دو دختر دارم که تاکنون افطار نکرده‌اند و از آمدن به محضر شما حیا مى‌کنند اجازه دهید هر دو افطار نمایند. حضرت جواب نداد. آن مرد گفته‌اش را تکرار کرد، حضرت پاسخ نگفت، چون بار سوم گفتارش را تکرار کرد حضرت فرمود: آنها که روزه نبودند، چگونه روزه بودند در حالی که گوشت مردم را خورده‌اند، به خانه برو و به هر دو بگو قی (استفراغ) کنند، آن مرد به خانه رفت و دستور قی کردن داد، آن دو قی کردند در حالی که از دهان هر یک قطعه‌اى خون لخته شده بیرون آمد، آن مرد در حال تعجب به محضر رسول خدا صلى الله علیه و آله آمد و داستان را گفت، حضرت فرمود به آن کسى که جانم در دست اوست اگر این گناه غیبت بر آنان باقى مانده بود اهل آتش بودند!!

 

منبع: عرفان اسلامی (شرح جامع مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه)، حسین انصاریان، ج 10 .-سایت فرهنگی تبیان


پوستر غیبت:


دوشنبه بیست و پنجم 5 1395
(0) نظر


1- اختلاف فرهنگ ودیدگاههای فکری ، سیاسی ،اخلاقی واجتماعی

2- فاصله بین شهری بدلیل انتقال وتخصصهای کاری آقایان ونیاز به کار در شهرهای دیگر
3- مشغله زیاد افراد ودرگیریهای اجتماعی 
4- پیشرفت تکنولوژی و ابزار ارتباطی جایگزین مانند (تلفن ، اینترنت ، موبال و....) 
5- کم شدن مهر ومحبت و فاصله گرفتن از معارف دینی و اخلاقی
موارد ذکر شده را می توان از عوامل ضعیف شدن صله رحم دانست البته باید توجه داشت که هیچ یک از این دلائل نمیتواند معقول و پذیرفته شده باشد بلکه می بایست با تمام این مشکلات وظیفه سرکشی به بستگان و صله رحم انجام شود

      

 فواید صله رحم:
 

* صله رحم و طولانی شدن عمر

 روزی امام صادق علیه السلام به شخصی به نام میّسر فرمود: ای میّسر عمر تو زیاد شده است، چه عملی انجام می دهی؟ عرض کرد: من در بازار برای کسی کار می کردم و پنج درهم مزد می گرفتم و به خاله ام می دادم. آن گاه امام فرمود: به خدا سوگند، دو بار مرگت نزدیک شد، ولی به خاطر این صله رحم و دل جویی از خاله ات، به تأخیر افتاد.

* صله رحم، افزایش روزی و فقرزدایی

از جمله سودهای دنیوی صله رحم، رونق در ثروت و روزی است. چنان که امام سجاد علیه السلام در حدیثی، از رسول گرامی صلی الله علیه و آله نقل می کند: «هر کس خوش دارد خدا عمر او را دراز کند و روزی اش را توسعه دهد، باید صله رحم کند».

 *صله رحم و محبوبیت نزد خویشاوندان

 امام علی علیه السلام می فرماید: «صله رحم... انسان را در میان خانواده و بستگانش محبوب می سازد.» 

*صله رحم و افزایش آگاهی ها و تجربه ها به واسطه تبادل افکار

*صله رحم و دفع بلا و پاکیزگی اعمال

از آثار بسیار ارزشمند صله رحم، دفع بلا و پاکیزگی اعمال است. امام باقر علیه السلام می فرماید: «صله رحم، اعمال را پاکیزه و بلا را دفع می کند».  

 *صله رحم و آبادانی شهرها

رسول اکرم صلی الله علیه و آله در سخنی فرموده است: «صله رحم، شهرها را آباد می کند و عمرهای مردم را افزایش می دهد، اگرچه اهل آن بلاد از اخیار و خوبان نباشند».

 *صله رحم و آسانی حساب در روز قیامت

از رسول اکرم صلی الله علیه و آله در این باره نقل است: «نیکی به والدین و صله رحم، حساب را در قیامت آسان می کند.» پیامبر گرامی پس از این سخن، آیه ای از قرآن شریف را با این مضمون تلاوت فرمود:

وَ الَّذینَ یَصِلُونَ ما أَمَرَ اللّهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ وَ یَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَ یَخافُونَ سُوءَ الْحِسابِ.

افراد بصیر در دین، آنانند که وصل می کنند آن را که خداوند به وصلش امر فرمود و از خداوندشان می هراسند و از سختی حساب قیامت بیم دارند.

 *صله رحم و صله خداوند

امام باقر علیه السلام می فرماید: «روز قیامت، رَحِم به عرش آویخته می شود و می گوید: خدایا هر که با من پیوست، با او بپیوند و هر که از من برید، از او ببر».


منابع فرعی : سایت: سایت پایگاه اطلاع رسانی حوزه-سایت جوابگو

 

 

دوشنبه بیست و پنجم 5 1395
(0) نظر
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا

يکشنبه بیست و چهارم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که زن، کرامتش حفظ شود؟

 یکی از مسائل مورد اشاره از سوی رهبر معظّم انقلاب در نقد از وضعیت کنونی غرب در حوزه زنان بحث از عفاف در جامعه غربی است. از نظر ایشان هر حرکتی که برای دفاع از زن انجام می‌گیرد، باید رکن اصلی آن رعایت عفاف زن باشد. مقام معظّم رهبری در بحث از زن و مرد، پرهیز و جدایی دو جنس را از ویژگی فرهنگ‌های اصیل و قدیمی غرب و شرق می‌دانند. ایشان معتقدند که بی‌بندوباری‌های فعلی جزو فرهنگ اصیل غربی نیست. همچنین در حوزه‌ی فرهنگی غیر غرب- در هر جای دیگر دنیا– نیز این جدایی دو جنس و پرهیز دو جنس از یکدیگر وجود داشته و حجاب و عفاف مخصوص اسلام نبوده است. از این منظر در دنیای سنت نیز بر رعایت حجاب تأکید شده است.

بخش دیگری از بیانات معظّمٌ‌له در نقد نگاه غرب به زنان و مسائل مربوط به آن، به علل و انگیزه‌های رواج فساد و بی‌بندوباری از سوی دولت‌های غربی در جوامع دیگر پرداخته است. ایشان معتقدند که؛ «فرهنگ فسادانگیز صهیونیستی در دنیا هدفش این است که عفاف را، حجاب میان زن و مرد را از میان بردارد. بی‌بندوباری جنسی از بزرگترین ابزارهای استکبار جهانی است؛ در هر جای دنیا که بخواهند یک ملّتی را به فساد بکشند، آنها را به فحشا می‌کشانند، هر جا بخواهند یک ملّتی را از شخصّیت انسانی دور کنند، آنها را به برهنگی و بی‌بندوباری نزدیک می‌کنند، در همه جای دنیا این کار ممکن است»(16/دی/62). بنابراین؛ یکی از راه‌هایی که صهیونیست جهانی برای به سلطه و زنجیر کشیدن ملّت‌ها به کار برده، ترویج فساد و فحشا، مخلوط کردن دخترها و پسرها، آزاد کردن روابط جنسی و مسخره کردن اخلاق جنسی نجیبانه بوده است.  

پوستر حفظ کرامت زن:


يکشنبه بیست و چهارم 5 1395
(0) نظر
آیا مصرف گرایی افتخار است؟!
به عنوان اولین دلیل و بنیادی‌ترین علت گسترش مصرف‌‌گرایی در جامعه‌ی‌مان و تبدیل شدن آن به عامل افتخار ورزیدن برای برخی، باید به اختلال در فرایند تربیت دینی در کشورمان اشاره کنیم. به معنی دیگر، عدم تربیت صحیح (منظور از تربیت صحیح، تربیت افراد بر اساس ارزش‌های دینی‌ست) افراد باعث شده تا در آنها، جای بعضی از هنجارها و ضدهنجارها عوض شده و فرهنگ غربی مصرف گرایی توانسته در جامعه ما نفوذ کند و افتخار به مصرف‌گرایی، یکی از جلوه‌های این شرایط است. 

 

پوستر فرهنگ مصرف گرایی:


  

شنبه بیست و سوم 5 1395
(0) نظر
چرا صله رحم در بین ما ضعیف است ؟

فردگرایی و توجه نکردن به مسائل و مشکلات دیگران و فقط اندیشیدن به خود، از نتایج ناخواسته کاهش رفت و آمدها و صله ارحام است، این‌که فرد فقط وارد آن رابطه‌ای می‌شود که نفعی برای او داشته باشد و نفع طرف مقابل و حتی نیاز روحی او، حال به‌عنوان پدربزرگ و مادربزرگ یا هرکدام از اقوام، توجهی نکند.

پوستر صله رحم:



جمعه بیست و دوم 5 1395
(0) نظر

الگوی تفریح سالم چیست؟

برای رسیدن به مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه سبک زندگی به ویژه ارائه الگوی تفریح سالم باید بتوانیم داشته‌های خودمان را که سرشار از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی است برای نوجوانان و جوانان نهادینه کنیم تا ضمن جلوگیری از ترویج فرهنگ غربی در کشور، برنامه‌های سالم و متناسب با فرهنگ کشور خودمان را به آنها ارائه کنیم.
اسلام تفریحاتی را سودمند به حال انسان می داندکه ضرر جانی و فکر ی و روحی نداشته باشد.

ویژگی های تفریح اسلامی:
1- در راستای فرآیند تکامل و رشد شخصیت اسلامی و انسانی است.
2- نشاط آور.
3- در چهارچوب قوانین شرع (واجب، حرام، مباح، مکروه و مستحب).
4 - تعادل در آن مهم است (نه افراط نه تفریط).
5- فواید عقلی، جسمی و روحی دارد .
6-بعد اجتماعی در آن لحاظ شود مثل ادخال سرور در قلب مؤمنین.
7 - فقط وقت پرکنی و تضییع وقت نیست.
8 - هر تفریحی که انسان را یک پله از رشد الهی پایین آورد مذموم (حرام یا مکروه) است. 
9- فعال و پرتحرک بودن مثل اسب سواری، کشتی و ....؛ 
10- هر تفریحی که باعث خفت و سبکی عقل شود و یا عقل را تعطیل کند حرام است (توجه به عقل و تفکر در نظام اسلام) مثل شرب خمر، موسیقی مبتذل، مواد مخدر، قمار؛ 
11- برد و باخت در بازی حرام است (غیر از تیراندازی و اسب سواری).
12- آزار و اذیت حرام است (تحقیر، مسخره کردن، آزار دادن همسایه و مردم و...). 
13- ضرری به خود یا دیگران نرسد. 
14- لذت آن پایدار باشد (کمک کند به شادی در آخرت).
15- تقویت کننده بعد جسمانی و روحی (شجاعت و ....) باشد.

پوستر الگوی تفریح سالم:

پنج شنبه بیست و یکم 5 1395
(0) نظر

چرا پشت سر یکدیگر حرف می زنیم (غیبت) ؟

 یکی از دلایل غیبت کردن حسادت آدم ها نسبت به موقعیت دیگران هست. وقتی خودش به اون موقعیت نمی رسه سعی میکنه اون کسی که توی اون موقعیت قرار داره رو هم بیاره پایین و از چشم بقیه بنداز!  

امیر مۆمنان علی(علیه السلام) فرمود: ایاک و الغیبه فانها تمقتک الی الله و الناس و تحبط اجرک.

از غیبت بپرهیز؛ چون موجب می شود مورد خشم و دشمنی خدا و مردم قرار گیری و پاداشت نابود شود.(آمدی: غررالحکم، ص 221، ح 4425)


پوستر غیبت:

 

پنج شنبه بیست و یکم 5 1395
(0) نظر

چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرف گرایی رواج دارد؟

مصرف و مصرف‌گرایی مسأله‌ای چند بعدی است که از جهات گوناگون قابل بررسی است و در هر جامعه‌ای متأثر از عوامل متعدد از جمله فرهنگ عمومی، هنجارها و ارزش‌های حاکم است. مصرف‌گرایی، اصالت دادن به مصرف و هدف قرار دادن رفاه و دارایی‌های مادی است. اسلام با تأکید بر لزوم حفظ مال، تأمین نیازهای زندگی، سرمایه‌گذاری اقتصادی، تأمین رفاه زندگی برای خود و افراد تحت تکفل با معیار رعایت اعتدال و میانه‌روی، مسلمانان را به مصرف دعوت کرده و از هرگونه اسراف، تبذیر و ... در مصرف منع کرده است. مصرف‌گرایی آثار متعدد و گوناگون اقتصادی، سیاسی، روانی و به ویژه جامعه‌شناختی را در جامعه بر جا می‌گذارد. از آثار جامعه‌شناختی مصرف‌گرایی می‌توان به تبدیل ثروت به مصرف، به ارزش و غلبه آن بر دیگر ارزش‌ها، نمایش ثروت، شکاف طبقاتی و نابرابری اجتماعی، احساس محرومیت و ... نام برد.


پوستر رواج مصرف گرایی:

شنبه شانزدهم 5 1395
(0) نظر

چرا در بعضی شهرهای بزرگ خانه مجردی وجود دارد؟

 امروز متاسفانه وضعیت به شکلی شده که جامعه ما حتی ناپسندهای جامعه غرب را هم می پسندد و آن را وارد زندگی روزمره می کند و این یک هشدار جدی است و در نگاه آینده پژوهانه مشکل ساز که در باید این مسئله مخصوصا مورد توجه هنرمندان باشد و با تولیدات خود ابعاد منفی این مسائل را به جامعه با زبان تاثیرگذار هنر نشان دهند  به نظر کارشناسان یکی از دلایل اصلی پدیدآمدن سبک زندگی خانه‌های مجردی یا همان‌ تک‌زیستی در جامعه‌ی ما، تغییر نظام ارزش‌ها است. مثلاً روحیه‌ی جمع‌گرایانه که یک نظام ارزشی است، تبدیل می‌شود به روحیه‌ی فردگرایانه و متفرقانه. این‌که در گفتمان مدرن، مثلاً «لذت» بحث مهمی در زندگی انسان‌ها‌ است و خواست فردی بر خواست جمعی تقدم دارد، تأثیرات خودش را این‌گونه نشان می‌دهد.

پوستر:




 

 
پنج شنبه جهاردهم 5 1395
(0) نظر

 حد زاد و ولد در جامعه ما چیست؟
حد زاد و ولد در جامعه‌ی ما چیست؟ من اشاره کردم؛ یک تصمیمِ زمان‌دار و نیاز به زمان و مقطعی را انتخاب کردیم، گرفتیم، بعد زمانش یادمان رفت! مثلاً فرض کنید به شما بگویند آقا این شیر آب را یک ساعت باز کنید. بعد شما شیر را باز کنی و بروی! ماها رفتیم، غافل شدیم؛ ده سال، پانزده سال. بعد حالا به ما گزارش میدهند که آقا جامعه‌ی ما در آینده‌ی نه چندان دوری، جامعه‌ی پیر خواهد شد؛ این چهره‌ی جوانی که امروز جامعه‌ی ایرانی دارد، از او گرفته خواهد شد. حد زاد و ولد چقدر است؟/بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی

پوستر:

سه شنبه دوازدهم 5 1395
(0) نظر



سه شنبه دوازدهم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟

یکی از معضلات و مسائلی که امروزه در چارچوب تمدن غربی به چشم می‌خورد، فروپاشی و متزلزل شدن بنیان خانواده است که متأسفانه به دلیل سلطه فکری و فرهنگی غرب به این کشورها محدود نشده و به بسیاری از مناطق دیگر سرایت کرده است و باید با ورود آن مقابله نمود.

این مساله چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن رد شد. خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و اولین کانونی است که فرد با آن روبروست. بر این اساس بدیهی است که هرگونه اخلالی در بنیان خانواده به شدت افراد را متأثر ساخته و علاوه بر مشکلات روحی و روانی فردی تبعات و آثار اجتماعی نیز در پی دارد. پوستر ذیل مربوط به این موضوع می باشد:



 
جمعه هشتم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟

یکی از معضلات و مسائلی که امروزه در چارچوب تمدن غربی به چشم می‌خورد، فروپاشی و متزلزل شدن بنیان خانواده است که متأسفانه به دلیل سلطه فکری و فرهنگی غرب به این کشورها محدود نشده و به بسیاری از مناطق دیگر سرایت کرده است و باید با ورود آن مقابله نمود.

این مساله چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن رد شد. خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و اولین کانونی است که فرد با آن روبروست. بر این اساس بدیهی است که هرگونه اخلالی در بنیان خانواده به شدت افراد را متأثر ساخته و علاوه بر مشکلات روحی و روانی فردی تبعات و آثار اجتماعی نیز در پی دارد. پوستر ذیل مربوط به این موضوع می باشد:


 

جمعه هشتم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟

یکی از معضلات و مسائلی که امروزه در چارچوب تمدن غربی به چشم می‌خورد، فروپاشی و متزلزل شدن بنیان خانواده است که متأسفانه به دلیل سلطه فکری و فرهنگی غرب به این کشورها محدود نشده و به بسیاری از مناطق دیگر سرایت کرده است و باید با ورود آن مقابله نمود.

این مساله چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن رد شد. خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و اولین کانونی است که فرد با آن روبروست. بر این اساس بدیهی است که هرگونه اخلالی در بنیان خانواده به شدت افراد را متأثر ساخته و علاوه بر مشکلات روحی و روانی فردی تبعات و آثار اجتماعی نیز در پی دارد. پوستر ذیل مربوط به این موضوع می باشد:

 

چهارشنبه ششم 5 1395
(0) نظر

چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟



میزان فروپاشی خانواده در امریکا از شش درصد در سال 1890

به چهل درصد در سال 1948رسیده و هم اکنون به 60٪ رسیده است./احمد فائز، دستور الأسرة فی ظلال القرآن، 222
در سوئد67٪ از موارد پیوند زناشویی به جدایی می انجامد، در

اسپانیا از دو ازدواج یکی منجر به طلاق می شود، به گزارش یونسکو در کشورهای صنعتی جهان از هر چهار مورد ازدواج سه مورد به طلاق می انجامد.
طبق گزارش های آماری، طلاق در کشورهای اسلامی جمله

ایران نیز سیر صعودی نگران کننده ای دارد و روبه افزایش است و با توجه به سنت پرهیز از طلاق و استبداد مردان در کشورهای اسلامی، آمار یادشده عجیب است و باید دید که اشکال اصلی از کجاست. 
بنابراین فروپاشی خانواده در سطح جهان و کشورهای اسلامی خطری جدی است. رویارویی با این خطر نظرخواهی از قرآن را پیرامون علل و اسباب پیوستگی و گسستگی روابط زناشویی اجتناب ناپذیر می نماید. یکی از مهمترین عواملی که سلامت خانواده را تهدید می کند و قرآن نیز بدانها اشاره دارد مربوط به بخش برون خانوادگی می شود.منظور از «عامل برون خانوادگی» طرح و تدبیری است که با اغراض واهداف معینی در فضایی غیر از فضای خانواده ها تهیه دیده می شود و بر ضد خانواده مشخص یا نظام خانوادگی در سطح یک کشور یا در سطح جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

دسیسه هایی که موارد جزئی را هدف می گیرد معمولاً با حربه نسبت فحشا به زنان، براندازی یک خانواده را دنبال می کند، نمونه بارز این نوع ویرانگری «داستان افک» است که در قرآن آمده:

«إنّ الّذین جاؤوا بالإفک عصبة منکم لاتحسبوه شرّا لکم بل هو خیر لکم لکل امرئ منهم ما اکتسب من الإثم و الذی تولّی کبره منهم له عذاب عظیم» نور/11

قرآن در کنار اقدامات موردی خانمان سوز، خطر فراگیرتری را نیز پیش بینی می کند و آن عبارت است از تلاش سازمان یافته و هدفمند جهت گسترش فحشا و فساد جنسی در جامعه دینداران تا هم زمان شکل گیری و تداوم زندگی خانوادگی را در کلّ جامعه با مشکل رو به رو کند:
«إنّ الذین یحبّون أن تشیع الفاحشة فی الذین آمنوا لهم عذاب عظیم» نور/19
کسانی که دوست دارند که زشتکاری و فحشای زنا در میان اهل ایمان شیوع پیدا کند برای آنان در دنیا و آخرت عذابی دردناک خواهد بود.

پس نتیجه می گیریم که تنها راهکار ممکن این است که اخلاق و ارزش های اسلامی را در جامعه و خانواده و وجود خودمان پرورش دهیم و به تک تک توصیه های اسلامی در سایه ایمان عمل کنیم چرا که تنها یدک کشیدن نام اسلام نمی تواند ما را در برابر این مشکلات بیمه کند و باید مسلمان گونه نیز زندگی کرد و رفتار کرد،تا ثمرات شیرین آن را مشاهده نمود.

منابع: مقاله همگرایی و فروپاشی خانواده در قرآن

 
دوشنبه چهارم 5 1395
(0) نظر

افزایش طلاق در زندگی جدید 


 در گذشته کمتر درباره طلاق و عوارض سوء آن و علل پیدایش و افزایش آن‏ و راه جلوگیری از وقوع آن فکر میکردند ، در عین حال کمتر طلاق صورت‏ میگرفت و کمتر آشیانه‏ها بهم میخورد . مسلما تفاوت دیروز و امروز در اینستکه امروز علل طلاق فزونی یافته است . زندگی اجتماعی شکلی پیدا کرده‏ است که موجبات جدائی و تفرقه و از هم گسستن پیوندهای خانوادگی بیشتر شده است چرا که اکثرا علت طلاق در ازدواجهای ده یا بیست ساله ناسازگاری‏ نیست ، بلکه بی میلی به تحمل ناسازگاریهای دیرین و هوس برای درک لذات‏ بیشتر و کامجوئی‏های دیگر است و میزان مصرف قرص‏های ضدحاملگی می تواند شاهدی برای تایید این موضوع باشد.

بنابراین این عقیده در میان بسیاری از زنان قوت گرفته که‏ خوشی و لذت ، مقدم بر استواری و نگهداری کانون خانوادگی است . زن و شوهری را می‏بینیم که سالها با هم زندگی میکنند ، بچه‏دار میشوند و در غم و شادی هم شرکت داشته‏اند ، ولی ناگهان زن برای طلاق تلاش میکند بدون آنکه‏ هیچ تغییری در وضع مادی و معنوی شوهرش پدید آمده باشد . علت اینست که‏ تا دیروز حاضر بود یکنواختی کسل کننده زندگی را تحمل کند ولی اکنون بتحمل‏ یکنواختی تمایلی ندارد . . .و امروز این کم تحمل بودن در برابر سختی ها در کشورمان به یک فرهنگ تبدیل شده که حاصل تقلید از فرهنگ غربی می باشد. پس مهم ترین راهکار رهایی از این مشکل این است که به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی خودمان برگردیم.
منابع:کتاب حقوق زن در اسلام شهید مطهری

دوشنبه چهارم 5 1395
(0) نظر

چرا در برخی از مناطق کشورمان طلاق زیاد است؟


 در گذشته کمتر درباره طلاق و عوارض سوء آن و علل پیدایش و افزایش آن‏ و راه جلوگیری از وقوع آن فکر میکردند ، در عین حال کمتر طلاق صورت‏ میگرفت و کمتر آشیانه‏ها بهم میخورد . مسلما تفاوت دیروز و امروز در اینستکه امروز علل طلاق فزونی یافته است . زندگی اجتماعی شکلی پیدا کرده‏ است که موجبات جدائی و تفرقه و از هم گسستن پیوندهای خانوادگی بیشتر شده است چرا که اکثرا علت طلاق در ازدواجهای ده یا بیست ساله ناسازگاری‏ نیست ، بلکه بی میلی به تحمل ناسازگاریهای دیرین و هوس برای درک لذات‏ بیشتر و کامجوئی‏های دیگر است و میزان مصرف قرص‏های ضدحاملگی می تواند شاهدی برای تایید این موضوع باشد.

بنابراین این عقیده در میان بسیاری از زنان قوت گرفته که‏ خوشی و لذت ، مقدم بر استواری و نگهداری کانون خانوادگی است . زن و شوهری را می‏بینیم که سالها با هم زندگی میکنند ، بچه‏دار میشوند و در غم و شادی هم شرکت داشته‏اند ، ولی ناگهان زن برای طلاق تلاش میکند بدون آنکه‏ هیچ تغییری در وضع مادی و معنوی شوهرش پدید آمده باشد . علت اینست که‏ تا دیروز حاضر بود یکنواختی کسل کننده زندگی را تحمل کند ولی اکنون بتحمل‏ یکنواختی تمایلی ندارد . . .و امروز این کم تحمل بودن در برابر سختی ها در کشورمان به یک فرهنگ تبدیل شده که حاصل تقلید از فرهنگ غربی می باشد. پس مهم ترین راهکار رهایی از این مشکل این است که به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی خودمان برگردیم.

منابع:کتاب حقوق زن در اسلام شهید مطهری


يکشنبه سوم 5 1395
(0) نظر
X