با قرآن به سوي خدا
درباره وبلاگ
سلام،خوش آمدید. مدیر وبلاگ: مبین (نام مستعار)
آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 30200
تعداد نوشته ها : 42
تعداد نظرات : 4

نتیجه تصویری برای کتاب شش ماه پایانی

اگر به دنبال یک کتابی هستید که از جزئیات و حوادث پیش از ظهور حضرت مهدی علیه السلام بدانید پیشنهاد می‌شود که به مطالعه کتابی که در این زمینه نگاشته شده است بپردازید که البته کتابی با عنوان"شش ماه پایانی" وجود دارد که به قلم مجتبی العاده نگاشته شده و به فارسی ترجمه گشته است.
از ویژگی های مثبت این اثر این است که وقت معینی برای ظهور تعیین نکرده است بلکه حوادثی که احادیث در این زمینه شرح داده شده را معرفی و بیان می کند.


جمعه سیم 4 1396
(3) نظر

((( ونرید ان نمن على الذین استضعفوا فی الارض ونجعلهم ائمه ونجعلهم الوارثین )))


 

در طول تاریخ ، انقلابها و تحولات زیادی در بسیاری از سرزمین ها  و جوامع بشری روی داده است و نکته قابل تامل این است که آیا همه این انقلابها  حقیقتا پیروز و کامل بوده اند؟! و اینکه صرف انقلاب کردن و تحول در جوامع، می تواند فضیلت باشد یا  نه بلکه در بسیاری از موارد،  هدف این بوده که قدرت طلبان و قدرتمندانی   با سوء استفاده از نام و شعار عدالت و ... به دنبال تحکیم قدرت خود بوده اند.

پس برای شناخت یک انقلاب حقیقی، باید ملاک شناخت آن را دانست که در اینجا نیازمند مطالعه کتبی مانند: "کتاب انقلابگر پیروز" و دیگر کتبی از این قبیل می باشیم که علاوه بر این که دارای مطالبی مفید پیرامون مسئله مهدویت و حضرت مهدی (ع) است، ذهن مخاطب را به سوی شناخت ملاک های یک انقلاب حقیقی و پیروز، رهنمون می سازد.

در کتاب مذکور که به قلم "مسعود شریعت پناه" نگاشته شده است، نویسنده در تلاش بوده که با بیانی نوین و مبتنی بر استدلال و برگرفته از مفاهیم دینی و نیز با بیان نظرات فلاسفه غربی، نتیجه گیری کند که برترین و بهترین الگوی انقلابی را همان اندیشه و تفکر دینی ولایت و امامت از دیدگاه مکتب تشیع است.

عناوین اصلی این اثر عبارتند از:
*میلاد

* خدا در مفهوم رهبری 

*ضرورت اجتماعی رهبر

* انقلابگر پنهان

* حماسه امید و انتظار

* در میقات ظهور.


چهارشنبه بیست و هشتم 4 1396
(0) نظر

(وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبادِیَ الصَّالِحُونَ)

(سوره أنبیاء، 105 / ودر زَبور، از پسِ ذِکْر (به قولی: تورات)، نوشته ایم که زمین را بندگانِ شایسته من میراث بَرَند).


کتاب فوق ، از جمله کتبی است که در زمینه مهدویت و به قلم هادی نجفی نگاشته شده است.
کتاب "اندوخته خداوند" به طور کلی از دو بخش ، تشکیل یافته که بخش اول آن مربوط به استناد به احادیث و نصوصی است که موجودیت حضرت مهدی (عج) را تایید می کند و بخش دیگر آن مربوط به بیان شمائل حضرت و علائم و زمینه های ظهور می باشد.
فهرستی از مباحث این کتاب:


- غیبت و مهدیت در نگرشها و نگارشها
- چهل حدیث و چهل حدیث نگاری
- نخستین کسی که درباره حضرت مهدی تالیف کرده
- از خاصه
- از عامه
- نص خداوند بر حضرت قائم

- نص پیامبر بر حضرت قائم
- نص امام علی بر حضرت قائم  

- شمائل حضرت قائم

- طول عمر حضرت قائم

-زمینه چینی

و... .

سه شنبه بیست و هفتم 4 1396
(0) نظر

"امامت و غیبت از دیدگاه علم کلام"، عنوان کتابی است که معرفی آن، خالی از لطف نیست؛چرا که ترجمه کتابی است که نویسنده آن یکی از معتبر ترین نویسنگاه در طول تاریخ کتابت می باشد.
کتاب فوق ترجمه کتاب ارزشمند "المقنع فی الغیبة "سید شریف مرتضی (ره) است که واحد تحقیقات مسجد مقدس جمکران آن را ترجمه کرده است.
واما جایگاه والای این کتاب، زمانی بیشتر فهمیده می شود که شیخ طوسی (ره)، استاد بنام و توانای شیعه در مباحث کلام، در بعضی از کتب خود از جمله: در کتاب "غیبت" به این کتاب استناد کرده است.
این کتاب علیرغم حجم کوچکش از بهترین و نفیس ترین کتابهایى است که در این مورد نگاشته شده است. سید مرتضى براى اولین بار در این کتاب از روش و اسلوب خاص در طرح مسایل و شبهات به طریقه سؤال و جواب (فان قیل ... قلنا...) بکار برد و در آن با برهانى قوى و منطقى متین اشکالات مخالفین را جواب داده، استدلالهاى آنان را باطل ساخته و غیبت امام زمان حضرت مهدى(علیه السلام)و اسباب و علّت ها و حکمت هاى الهى موجود در آن را، اثبات نموده است و سپس در نوشتارى تکمیلى که بعد از اتمام «المقنع» بر آن افزوده است، مطالب آنرا تکمیل نموده و در آن از کیفیت ارتباط امام غایب(علیه السلام)با اولیا ودوستان خود در طى دوران غیبت، و نیز از چگونگى رفتار شیعیان با او بحث نموده و به همه پرسشهایى که در اثناى این مباحث ممکن است مطرح شود، پاسخ گفته است.
این کتاب دارای عناوین فهرست زیاد و متنوعی می باشد که بخشی از آن عبارتند از:
- امامت و غیبت
- دو اصل مبنایی برای غیبت
- اصل لزوم امامت
- اصل لزوم عصمت
- علت غیبت و جهل به آن
- دیدگاه سایر فرقه ها
- اساس رسیدن به نتیجه
-و ... .

شنبه بیست و چهارم 4 1396
(0) نظر

"امام مهدی (ع) ذخیره امامت"،عنوان کتابس است که امام زمان، انتظار و رسالت منتظران در اندیشه امام خمینی (ره) را بررسی و تبیین می کند.

از ویژگی های این کتاب این است که مسئله مهدویت را از پنج زاویه مختلف، مورد بررسی قرار داده است که عبارتند از:

1.از دیدگاه کلامی و اعتقادی
2.از دیدگاه قرآنی
3.از دیدگاه دیدگاه سنت و روایات
4.از دیدگاه سیاسی
5.از دیدگاه عرفانی

این کتاب از دو بخش کلی تشکیل شده است:

الف) ویؤگی های برجسته حضرت

ب)ابعاد گوناگون وظایف منتظران

(این کتاب در یک جلد، نوشته شده و به قلم صفر فلاحی تالیف گشته است.)


جمعه بیست و سوم 4 1396
(0) نظر
در مورد مسئله غیبت شاید سوالی برای بعضی ها پیش آمده باشد و بارها به آن فکر کرده باشند ولی به جواب روشنی نتوانستند دست یابند واین سوال این بوده باشد که که اگر غیبت به عنوان یک بلا تلقی شده است چرا این بلا باید گریبان گیر مومنان وبندگان مقرب خداوند شود که البته باید دید که بلاء وابتلاء در نظام تشریع الهی چیست وفلسفه آن چه می باشد که می توان با مراجه به کتبی که در این موارد مطالب مفیدی را بیان کرده اند به نقطه مناسبی رسید

کتاب"امام مهدى امتحان الهى" نوشتهمحمد حسین صفا خواه،توانسته مطالبی را درباره این موضوعات تبیین نماید که امید است مفید واقع شود

مطالب این کتاب دارای دو عنوان کلی است که شامل:1.امام مهدی امتحان الهی2.احادیث درباره ابتلاء و بلاء
از ویژگی های این کتاب استفاده و استدلال ار آیات و روایات متنوع در رابطه با موضوعات فوق می باشد. 
 
شنبه سیزدهم 3 1396
(0) نظر

"کتاب امام مهدى جلوه جمال الهى" به قلم آیت‌الله محمد حسینی شیرازى(رحمه الله علیه)  نگاشته شده و در آذر ماه 1380ش، توسط آقاى محمد محمدى اشتهاردى از عربی به فارسى ترجمه شده است.

یکی از ویژگی های این کتاب حجم کوچک آن است که در عین حال بسیارى از مطالب پیرامون حضرت امام مهدىکتاب امام مهدی جلوه جمال الهی عجل الله تعالى فرجه الشریف را بیان کرده و با نظم خاص، و با دلایل محکم و استوار، مخاطب را با ویژگى‌هاى زندگى پربرکت حضرت مهدی (ع) آشنا می سازد

این کتاب سازنده و آموزنده  در عین اختصار مطالب فشرده‌اى را درباره حضرت امام مهدى عجل الله تعالى فرجه الشریف آورده است می تواند در کمترین وقت،دانستنی مفید زیادی را نصیب خواننده آن نماید که ان شاءالله مثمر ثمر خواهد بود  

گزیده از فهرست کتاب عبارت اند از:

  ولادت ونام مبارک آن حضرت 

  لقب های حضرت مهدی

  سرگذشت ولادت آن حضرت

  ملیکه در شهر سامرا

  بشارت امام از نزدیک بودن ولادت مهدی موعود

  درخشانترین نور

  سخن گفتن امام مهدی

  نشانه های پیشاپیش حقانیت امام

  کنیز بودن مادر بعضی از امامان

  آیا به زبان آوردن نام امام زمان حرام است؟

  چهره حضرت مهدی

 دگرگونی حرکت افلاک

  از ویژگی های دیگر آن حضرت 

  و....

جمعه دوازدهم 3 1396
(0) نظر

کتاب انتظار عامل مقاونت و حرکت ازجمله کتب ارزشمندی است در زمینه مهدویت و فلسفه انتظار،به قلم مجتهد گرانقدر،حضرا آیت الله صافی گلپایگانی نگاشته شده است

 در این کتاب درباره «مفهوم انتظار» و بیان مفهوم واقعی انتظار، تقویت اراده و تربیت افراد مبارز، شناخت فلسفه جشنها و چراغانیها و عرض ادب‏ به ساحت امام مهدی مطالب مفیدی بیان شده است. که نویسنده با استناد به آیات قرآن و روایات، اصل انتظار و ارزش آن را مورد بررسی قرار داده و بر این نکته که انتظار و امید به «گسترش عدالت در جهان»، عامل پایداری مسلمین در مقابل رهبران و حکومت‏های فاسد در طول تاریخ بوده است تأکید می‏ورزد.

 از جمله موضوعات کتاب عبارت‏اند از:" «آینده جهان» در کلام الهی؛ «ارزش انتظار»؛ اسلام و انتظار؛ انتظار جامعه شیعه."

پنج شنبه یازدهم 3 1396
(0) نظر
کتاب "امام مهدی از ولادت تا ظهور"  که به قلم سید محمد کاظم قزوینی نگاشته شده،همانطور که از نام آن پیداست در بر دارنده مطالبی است که ما را با ظواهر و آمار و ارقام و احوالات ظهور آشنا می کند مثلا شناخت شناسنامه ای امام مهدی علیه السلام از طریق نام و نسب آن حضرت، غیبت کوتاه آن حضرت، چهار نایب خاص حضرت،نام کسانی که موفق به دیدار ایشان گشته اند،کیفیت زندگی ایشان،زمان ظهور و ... 
از ویژگی های این کتاب این است که شامل فهرست زیاد  است  و به موضوعات جزئیتری تقسیم شده است که کار را برای خوانندگان آسان کرده است.
اردیگر ویژگی این کتاب این است که به بررسی حضرت مهدی در میان سایر ادیان می پردازد.
پنج شنبه یازدهم 3 1396
(0) نظر
بعد از شهادت امام یازدهم،یکی ار مشکلاتی که برای شیعیان به وجود آمد این بود که چه کسی بعد از ایشان سرپرستی و رهبری آنان را عهده دار خواهد بود و اینکه مسئله غیبت امام دوازده چگونه بتواند آنان را از نوعی سردرگمی و پراکندگی نجات دهد،نیازمند شناخت کامل مهدویت بود و لذا نعمانی را بر آن داشت تا برای رفع شکی که پس از شهادت امام یازدهم شیعیان میان ایشان افتاده بود، کتابی را تحت عنوان " الغیبة " بنویسد با این امید که به شیعیان ضرورت غیبت را ثابت کند. 
در کل موضوعات این کتاب به سه بخش کلی تقسیم می شود:
1.حدیث شیعه
2.مهدویت
3.انتظار
این اثر در 26 باب نوشته شده است ولی کلیات ابواب آن حول محور سه موضوع می چرخد:

- ابواب مقدماتی (مربوط به مبانی غیبت)

-غیبت و دوران غیبت

-عصر ظهور و علائم آن .


چهارشنبه دهم 3 1396
(0) نظر
یکی از روش هایی که می تواند به مخاطب  کمک بسیار زیادی در باره روشن شدن حقیقتی بکند،مناظره بین علمای ادیان مختلف و یا مناظره بین علملی مذاهب مختلف دین می باشد
از این رو کتاب "الطعة الرشیده" از جمله کتبی است که مجموعه‎ای از «مناظرات» و گفتگوها با علمای اهل سنت در مورد «مسایل اعتقادی» را در بردارد(به‎ ویژه مسأله امامت ائمه، معراج پیامبر اکرم(ص)، قول به تثلیث، احوال بهشت و جهنم و قیامت و ویژگی‎های برزخ) و نیز شامل مناظرات و گفتگوها در مورد برخی از مسایل فقهی امامیه (مانند احکام اموات، اقامه عزا برای امام حسین(ع) ) 
از ویژگی های این اثر می توان به استدلال و استناد نویسنده به آیات قرآن کریم و روایات (بیشر به روایات نبوی) در مورد مباحث فوق است 

 نویسنده: ابوالقاسم مولانا

موضوع : کلام - مناظره‌ها , اسلام - عقاید - پرسشها و پاسخها , شیعه - مناظره‌ها
ناشر : میلان
محل نشر : تبریز
قطع : جیبی
نوع کتاب : تالیف
زبان اصلی : فارسی
تیراژ : 3000
تعداد صفحات : 92
تاریخ نشر : 1374/2/3
 
سه شنبه نهم 3 1396
(0) نظر

اصالت مهدویت

باید دانست که یکی از مهمترین شاخصه های مهدویت،اصیل بودن آن است و تقریبا همه ما به آن معترف هستیم ولی اگر بخواهیم به صورت علمی و استدلالی به تحلیل و بررسی اصالت مهدویت بپردازیم باید آن را از جهات مختلف بررسی نماییم 

مولف بزرگوار،آیت الله صافی گلپایگانی در کتابی که منسوب به ایشان است(اصالت مهدویت،این عقیده را از ده جهت مورد بررسی قرار داده است که به شرح زیر است:


1- اصالت مهدویت از جهت معقول بودن امکان آن. 

2- اصالت مهدویت از جهت اتکاء بر مبانی معقول ومنطقی. 

3- اصالت مهدویت از جهت موافقت با فطرت ونوامیس عالم خلقت. 

4- اصال مهدویت از جهت قبول وابتناء آن بر بشارت پیامبران وادیان آسمانی. 

5- اصالت مهدویت از جهت ابتناء آن بر آیات قرآن کریم. 

6- اصالت مهدویت از جهت ابتناء بر احادیث معتبر ومتواتر. 

7- اصالت مهدویت از جهت اتفاق مسلمانان واجماع شیعه واهل سنت. 

8- اصالت مهدویت از جهت معجزات وکرامات. 

9- اصالت مهدویت از جهت ابتناء آن بر توحید ویکتاپرستی. 

10- اصالت مهدویت از جهت نقش آن در عمل وبرقراری عدالت وبه ثمر رساندن انقلاب اسلام.

سر فصل های کلی این کتاب عبارت است از:

-اصالت مهدویت

-اسرائیلیات

-معجزات حضرت صاحب الامر

-نقش مهدویت

سه شنبه نهم 3 1396
(0) نظر
اتفاق در مهدی موعود علیه السلام
شاید بارها این مطلب گفته شده باشد که بین شیعه وسنی در مورد حضرت مهدی اختلافات و اشتراکاتی وجود مثلا درباره تولد آنحضرت.
ولی اینبار می خواهم کتابی را معرفی نمایم که بسیار متفاوت است و شاید حرفهایی در آن زده شده که برای بسیاری تازه و نو باشد کتابی که می خواهد اثبات کند هیچ تفاوت نظری در باب حضرت مهدی (ع) دربین دو مذهب شیعه و سنی وجود ندارد
این کتاب که با نام " اتفاق در مهدی موعود علیه السلام"پا به عرصه انتشار گام نهاده است، نوشته سید علی اکبر قرشی است 
این کتاب دارای چهارفصل و مجموعا در چهار مطلب خلاصه شده است 
1.فرمایش پیامبر اکرم(ص)
2.مهدی شخصی نه مهدی نوعی
3.ولادت حضرت مهدی(ع)
4.مهدی موعود(ع) و حکومت جهانی
سه شنبه نهم 3 1396
(0) نظر
معرفت عشق
این روز ها شاید نام امام زمان بر سر زبانهای بسیاری جاری است که البته جای بسی خوشحالی است ولی آنچه که از اهمیت ویژه ای برخوردار است،معرفت به آن منجی عالم بشریت است که موجب پیشرفت و تکامل معنوی انسان می گردد که در این رابطه مراجه به کتاب "آفتاب ولایت" به نویسندگی آیت الله مصباح یزدی،خالی از لطف نیست وچه بسا زمینه ای شود تا قطره ای از دریای معرفت امام عصر (ع) نصیب خواننده این اثر گردد
این کتاب که در سال 1382 توسط مرکز انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی قم منتشر شده است و نیز در پنج نوبت به چاپ رسیده است،شامل سه عنوان اصلی به شرح زیر است:
1.پیشگفتار
2.منشور محبت و معرفت
3.منظومه ولایت

دوشنبه هشتم 3 1396
(0) نظر
مسجد جمکران
متاسفانه در برهه ای از زمان در مورد مسجد مقدس جمکران شبهاتی مطرح شد و بر علیه آن کتابهایی نوشته شد و تا حدی نیز تاثیر گذار گشت این در حالی بود که اگر کسانی که واقعا اهل تحقیق باشند و اسرار بر کشف حقیقت دارند می توانند به بسیاری از مستندات و کتبی که می تواند آنها را به سوی کشف حقیقت راهنمایی کند سر بزنند و بهرمند گردند
کتابی می تواند در این زمینه راهگشا باشد هست با نام  "آیینه اسرار " 
این کتاب که اثر حسین کریمی قمی است،توسط موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت (ع) منتشر گردیده است
موضوع این کتاب درباره امام زمان(ع) و مسجد مقدس جمکران می باشد که با عنوان بررسی حدیث بنای مسجد مقدس جمکران و دیدار با امام زمان (ع) قابل مطالعه می باشد
فهرست مطالب این اثر عبارت اند از:
-مسجد مقدس جمکران
-توجه مراجع عصر به مسجد مقدس جمکران
-تحلیل حقوفی 
-موقعیت مسجد جمکران
-و....
دوشنبه هشتم 3 1396
(0) نظر

کتاب آفتاب درغربت

کتاب آفتاب در غربت درسه فصل تدوین شده است (فصل اول: امام ناشناخته-فصل دوم: امام از یاد رفته-فصل سوم: امام فرونهاده)

دکتر سید محمد بنی هاشمی نویسنده این کتاب است این کتاب زیر نظر انتشارات منیر تهران در سال1391 در 508 صفحه به چاپ رسیده است

در این کتاب از منابع ارزشمندی همچون قرآن کریم ونیز کتب دیگری از قبیل:احتجاج ابومنصور-اقبال الاعمال سیدابن طاووس-التوحید شیخ صدوق و سایر کتب بهره جسته شده است.


منبع: کتاب آفتاب درغربت

يکشنبه هفتم 3 1396
(0) نظر
آثار اعتقاد به امام زمان (ع)
عبارت فوق مربوط به نام کتابی است که امروز می خواهم به تور مختصر برای کاربران عزیز معرفی نمایم
این کتاب که ناشر آن موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت (ع) و نویسنده آن هادی قندهاری می باشد،در سال255ق منتشر شده است و دارای موضوعاتی از قبیل مهدویت،ولایت،احادیث میباشد
این کتاب دارای فهرست و عناوینی از قبیل:
ا.پایه اصلی دین
2.توحید عملی
3.در معرفت امام زمان(ع)
4.شرط قبول اعمال
5.و....

منبع: کتاب آثار اعتقاد به امام زمان (ع)
يکشنبه هفتم 3 1396
(0) نظر
معرفی کتاب آثار الصادقین (درزمینه مهدویت)
این کتاب مجموعه ای س و پنج جلدی ای  هست که بیش از 50هزار حدیث را در بر دارد که ار 360 اثر گرانبهای شسعه و سنی نقل شده است که بخصوص جلد 29 آن در بر گیرنده موضوعاتی پیرامون حضرت مهدی (ع)است که شامل عناوینی از جمله:
1.آیاتی که مطابقت با حضرت مهدی دارد
2.ولادت حضرت مهدی
3.مهدی و حکومتش
4.سفیانی
5.فتنه ها
6.دجال
7.غیبت کبرای حضرت مهدی(ع)
8.و....
واما ارز این کتاب در حدی است که حضرت آیت الله صافی گلپایگانی آنرا در ردیف آثار شیخ طوسی یاد کرده اند

نویسنده این کتاب صادق احسانبخش نام دارد.


يکشنبه هفتم 3 1396
(1) نظر
کتاب دارالسّلام از آثار ارزشمند دربارة امام عصر(ع)، وظیفة منتظران و غیبت صغری و کبری و مسائل مرتبط با آن به قلم عالم وارسته مرحوم «علامه محمود میثمی عراقی» فرزند جعفر بن باقر بن قاسم از نوادگان «میثم تمار» صحابی معروف امیرمؤمنان علی(ع) است و...
جمعه پنجم 3 1396
(0) نظر
معرفی کتاب مهدی موعود :
این کتاب ارزشـمند ترجمه جلد سـیزدهم کتاب بحارالانوار اثرگرانسـنگ علامه مجلسی رحمه االله است که به وسیله دانشمند محترم علی دوانی بـه فارسـی برگردان شـده اسـت. این اثرحـاوی گزارش تفصـیلی بـا محتـوای تـاریخی-حـدیثی در زنـدگانی حضـرت مهدی علیه السلام است.
ترجمه فارسـی کتاب با مقـدمه و پاورقیهای مبسوط مترجم همراه است. مقـ ّدمه و اضافات مترجم با افزودن قصائد و قطعاتی چنداز
آثـار ادب فارسـی، نگـارش یافته است. مترجم درجایجای کتاب در رد شـبهات فرقه بهائیه و بابیه، نهایت سـعی خویشرا به کار
برده است. اهم عناوین کتاب از این قرار است:
1. عناوین مقدمه های کتاب: شـرح کامل زندگانی علامه مجلسی رحمه االله و آثار و آرایا و، مواضع شرق شناسانان انگلیسی وصوفیه نسـبت به علامه مجلسـی رحمه االله، فرقههای صوفیه شـیعه وسـنی، نکوهش دانشـمندان بزرگ شـیعه ازصوفیه،مهدویت در اسلام ودیگر ملل و ادیان، بهائیگری و منشأ پیدایش آن وکتابهای این فرقه.
2. پاورقیها شامل دهها موضوع متنوع تاریخی،کلامی،حدیثی، ملاحم، اشعار و مدایح است.
3. متـن کتـاب: تاریـخ ولاـدت، نـام وکنیـه حضـرت مهـدی علیه السـلام، آیـاتی که در روایـات اهـل بیت علیهمالسـلام به حضـرت
مهدی علیه السلام وظهور آن حضرت تأویل شده است و ....
  رویدادهای زمان آن حضـرت، رجعت، و بالاخره وقایع بعد از آنحضرت و پایان تاریخ... تنها برخی از موضوعات مذکور در این اثر ارزشمند است.

منبع/دانشنامه مهدویت و امام زمان(عج)
پنج شنبه چهارم 3 1396
(0) نظر

آثار لجاجت

حدود 700 سال قبل از میلاد حضرت مسیح علیه‏السلام در سرزمین احقاف (بین یمن و عمان، در جنوب عربستان) قومى زندگى مى‏کردند که به آن‏ها قوم عاد مى‏گفتند. زیرا جدشان شخصى به نام عاد بن عوص بود و حضرت هود علیه‏السلام نیز از همین قوم بود و عاد بن عوص، جد سوم او به شمار مى‏آمد.

قوم عاد افرادى تنومند، بلندقامت و نیرومند بودند، از این رو به عنوان جنگاورانى برگزیده به حساب مى‏آمدند. از نظر تمدن نیز نسبت به قبایل دیگر تا حدود زیادى پیشرفته‏تر بودند و شهرهاى آباد، زمین‏هاى خرّم و سرسبز و باغ‏هاى پرطراوت داشتند.( چنان که این مطلب از آیه 8 سوره فجر استفاده مى‏شود: الَّتِی لَمْ یُخْلَقْ مِثْلُها فِی الْبِلادِ / (بناهایى) که مانندش در دیگر شهرها ساخته نشده بود.)

این قوم در ناز و نعمت به سر مى‏بردند و همچون شیوه بیشتر سرمایه داران و مرفهین بى درد، مست غرور و غفلت بودند. از قدرتشان براى ظلم و ستم و استعمار و استثمار دیگران سوءاستفاده مى‏کردند و از طاغوت‏ها و مستکبران عنود و سرکش پیروى مى‏نمودند و در میان انواع خرافات و بت‏پرستى و گناهان غوطه‏ور بودند.

طغیان، بى‏بند و بارى، عیش و نوش و شهوت پرستى، جهل و گمراهى، لجاجت و یکدندگى در سراپاى وجودشان دیده مى‏شد و هرگز حاضر نبودند که از روش خود دست بکشند و در برابر حق تسلیم گردند.(چنان که این مطلب از آیه 59 هود استفاده مى‏شود:

وَتِلْکَ عَادٌ جَحَدُوا بِآیَاتِ رَبِّهِمْ وَعَصَوْا رُسُلَهُ وَاتَّبَعُوا أَمْرَ کُلِّ جَبَّارٍ عَنِیدٍ ﴿۵۹﴾

و این [قوم] عاد بود که آیات پروردگارشان را انکار کردند و فرستادگانش را نافرمانى نمودند و به دنبال فرمان هر زورگوى ستیزه ‏جوى رفتند (۵۹)
   

عکس العمل لجوجانه قوم عاد در برابر دعوتی حق:

قوم هود علیه‏السلام در برابر اندرزهاى پر مهر حضرت هود علیه‏السلام به جاى این که پاسخ مثبت بدهند، به لجاجت و سرکشى پرداختند، با صراحت او را تکذیب کردند، و گفتند:

براى ما تفاوت نمى‏کند، چه ما را اندرز بدهى یا ندهى. خود را بیهوده خسته نکن، روش ما همان روش پیشینیان است و از آن دست نمى‏کشیم، و این تهدیدهاى تو، دروغ است و ما هرگز مجازات نمى‏شویم./شعراء، آیات 136 تا 139.

نیز به هود گفتند: آیا آمده‏اى که ما را (با دروغ‏هایت) از معبودهایمان باز گردانى؟ اگر راست مى‏گویى عذابى را که به ما وعده داده‏اى بیاور./ احقاف، آیه 22.

 نتیجه:

به عذاب سختى که خداوند بر قوم عاد فرستاد و آن‏ها را به هلاکت رسانید، در آیات متعدد قرآن اشاره شده است‏ که از همه آن‏ها چنین مى‏آید که عذاب آنها بسیار سخت و وحشتناک بوده است.

در سوره حاقه آیه 6 به بعد چنین آمده است:

خداوند تندبادى طغیانگر و سرد و پرصدا را هفت شب و هشت روز پى در پى و بنیانکن بر قوم عاد مسلّط کرد، آن قوم یاغى همچون تنه‏هاى پوسیده و نخل‏هاى تو خالى در میان آن تندباد کوبنده بر زمین افتادند و به هلاک رسیدند، و همه آن‏ها نابود شدند.

سرزمین قوم عاد، بسیار پردرخت و خرم و حاصلخیز بود، وقتى که از دعوت حضرت هود علیه‏السلام سرپیچى کردند، خداوند باران رحمتش را به مدت هفت سال از آن‏ها بازداشت. خشکسالى و قحطى، همه جا را فرا گرفت. هوا خشک و گرم و خفه کننده شده بود.

پس نتیجه می گیریم که نباید در برابر دعوت حق،مقاومت کنیم و مخصوصا اگر این مقاومت  از روی آگاهی و اجاجت باشد،آثار خطرناکی به دنبال خواهد داشت!  


منابع:قرآن کریم-کتاب قصه های قرآن به قلم روان مرحوم اشتهاردی


 

شنبه بیست و هفتم 6 1395
(0) نظر
عمر نوح هم داشته باشیم زود خواهد گذشت!!!


حضرت نوح علیه‏السلام از پیامبرانى بود که عمر طولانى داشت. بعضى نوشته‏اند 2500 سال عمر نمود، از این رو به او شیخ الانبیاء مى‏گفتند. در عین حال او هرگز دل به این دنیاى فانى نبسته بود و خود را چون مسافرى مى‏دید، شاهد برمدعى این که در روزهاى آخر عمر آن پیامبر گرامى، شخصى از او پرسید: دنیا را چگونه دیدى؟!

نوح علیه‏السلام در پاسخ گفت:

کَبَیتٍ لَه بابانِ دَخَلتُ مِن احَدِهُما وَ خَرجتُ مِنَ الآخَرِ؛

((دنیا را همچون اطاقى دیدم که داراى دو در است، از یکى وارد شدم و از دیگرى بیرون رفتم./ کامل ابناثیر، ج 1،ص 73.

امام صادق علیه‏السلام فرمود: هنگامى که عزرائیل نزد نوح علیه‏السلام براى قبض روح آمد، نوح در برابر تابش آفتاب بود، عزرائیل سلام کرد، نوح علیه‏السلام جواب سلام او را داد و پرسید:

براى چه به این جا آمده‏اى؟

عزرائیل گفت: آمده‏ام روح تو را قبض کنم.

نوح علیه‏السلام فرمود: اجازه بده از آفتاب به سایه بروم.

عزرائیل اجازه داد و نوح علیه‏السلام به سایه رفت، سپس نوح (این سخن عبرت‏آمیز را به عزرائیل) گفت:

اى فرشته مرگ! آنچه در دنیا زندگى نمودم، (به قدرى زود گذشت که) همانند آمدن من از آفتاب به سایه بود، اکنون مأموریت خود را در مورد قبض روح من انجام بده.

عزرائیل نیز روح او را قبض نمود./امالى صدوق،ص 306، بحار، ج 11، ص 286.

قَالَ علی علیه السلام: مَعَاشِرَ النَّاسِ اتَّقُوا اللَّهَ فَکَمْ مِنْ مُؤَمِّلٍ مَا لَا یَبْلُغُهُ وَ بَانٍ مَا لَا یَسْکُنُهُ وَ جَامِعٍ مَا سَوْفَ یَتْرُکُهُ وَ لَعَلَّهُ مِنْ بَاطِلٍ جَمَعَهُ وَ مِنْ حَقٍّ مَنَعَهُ أَصَابَهُ حَرَاماً وَ احْتَمَلَ بِهِ آثَاماً فَبَاءَ بِوِزْرِهِ وَ قَدِمَ عَلَى رَبِّهِ آسِفاً لَاهِفاً قَدْ خَسِرَ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةَ ذلِکَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبِینُ/نهج البلاغه، حکمت344 

امیرالمومنین امام علی علیه‌السلام فرمود: ای مردم از خدا بترسید، چه بسا آرزومندی که به آرزوی خود نرسید، و سازنده ساختمانی که در آن مسکن نکرد، و گرد آورنده‏‌ای که زود آنچه را گرد آورده رها خواهد کرد، شاید که از راه باطل گرد آورده، و یا حق دیگران را باز داشته، و با حرام به هم آمیخته، که گناهش بر گردن اوست، و با سنگینی بار گناه در می‏‌گذرد، و با پشیمانی و حسرت به نزد خدا می‏‌رود که:"در دنیا و آخرت زیان کرده و این است زیانکاری آشکار"

بله اگر ما به موقعیت حقیقی خود آگاه باشیم و فریفته و سرگرم این دنیای فانی نباشیم متوانیم امیدی به رستگاری داشته باشیم چرا که یکی از حقایقی که نمی توان آنرا انکار نمود این استکه ، انسان بعد از مرگش، جُز چند تکه پارچه به نام کفن، چیز دیگری نمی تواند، از اموال دنیا با خود ببرد!
برای همین استکه در روایات زیادی، به ما سفارش شده که کمی هم، به یاد عاقبت کارمان ، و زندگی پس از مرگمان باشیم! 

چنانکه سید الشهداء (علیه السّلام) می فرماید : 

عِباداللّهِ لاتَشْتَغِلُوا بِالدُّنْیا، فَإ نَّ الْقَبْرَ بَیْتُ الْعَمَلِ، فَاعْمَلُوا وَلاتَغْفُلُوا. /نهج الشّهادة : ص 47

اى بندگان خدا، خود را مشغول و سرگرم دنیا - و تجمّلات آن - قرار ندهید که همانا قبر، خانه اى است که تنها عمل - صالح - در آن مفید و نجات بخش مى باشد، پس مواظب باشید که غفلت نکنید. 

اما چه بسیار افرادی که اسیر این چند روز دنیوی شده و آخرت خود را با هیچ ، معاوضه کردند! 

تاسف بیشتر برای این استکه همین انسان ، حتی اگر تمام تلاشش را برای رسیدن به این دنیا متوجه کند ، در همین دنیا هم نمی تواند ، زندگی کاملا مرفهی را برای خود فراهم آورد و خداوند متعال با فراز و نشیبهای مختلف او را مواجه میکند!
پس کمی فکر کنیم! بیاندیشیم! لذت های دنیا زودگذر است! فکری برا خود بکنیم ! زود دیر می شود!!! 
خداوند متعال در آیه14 سوره مبارکه آل‏ عمران می فرماید: زُیِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَواتِ مِنَ النِّساءِ وَ الْبَنینَ وَ الْقَناطیرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ الْخَیْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الْأَنْعامِ وَ الْحَرْثِ ذلِکَ مَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ اللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الْمَآبِ(اکنون از سبب آن چه مردم را از صراط مستقیم و راه راست به راه باطل و نادرستی می کشاند خبر داده می فرماید:) زینت داده شده و آراسته گردید(شیطان آراسته گردانید)  برای مردم دوستی آرزوهای نفس که آن زنان و فرزندان و دارائی های بسیار از طلا و نقره بر سر هم توده و گرد شده و اسب های نیکو(یا علامت و نشانه‏دار، یا اسب هایی که در چراگاه برای چرا رها شده‏اند)  و چهار پایان(شتر و گاو و گوسفند)  و کشتزار است، آن چه بیان شده کالای زندگی دنیا است(که فانی می شود) و نزد خدا است جای بازگشت نیکو(بهشت جاوید و نعمتهای همیشگی) . در این آیه نکته بسیار ظریف و زیبائی نهفته است و آن این که خداوند در معرفی دنیا، "حبّ" این موارد را به عنوان مصداق دنیا(طلبی) معرفی می نماید.
خداوند متعال در سوره کهف آیه 46 می فرماید: الْمالُ وَ الْبَنُونَ زینَةُالْحَیاةِ الدُّنْیا وَ الْباقِیاتُ الصَّالِحاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَواباً وَ خَیْرٌ أَمَلاً؛(و پس از بیان فناء و نیست شدن زندگانی دنیا درباره مال و دارایی و فرزندان که بزرگ ترین زینت و آرایش زندگانی دنیا است می فرماید:)  مال و دارایی و فرزندان زینت و آرایش دنیا است(که به زودی فانی و نابود خواهد شد و به جز حسرت و اندوه سودی نخواهد داشت)  و کارهای نیکو(مانند به جا آوردن نمازهای پنجگانه و روزه و حجّ و انفاق و بخشش به ناتوانان)  که(فائده و سودش همیشه)  باقی و پایدار است، نزد پروردگارت بهتر است از روی ثواب و پاداش و بهتر است از روی امیدواری(بهتر است که در آخرت پاداش نیکو و بهترین آرزو و امید را در بر دارد.
به امید آنکه وابسته به دنیا نباشیم چرا که مرکز تمام خطاها حب دنیا می باشد!
التمتس دعا!
--------------------------------------------------------------------
منابع: قرآن کریم- قصه های قرآن محمد محمدی اشتهاردی-نهج الشهاده
پنج شنبه چهارم 6 1395
(0) نظر

مرز احسان به مادر؟



متاسفانه بعضی ها فکر می کنند یا در عمل ایطور نشان میدهند که همینجوری به دنیا آمده اند و خود به خود رشد کرده اند و بزرگ شده اند و حالا که به اصصطلاح به جایی رسیده اند و یا به مقامی و مال و منالی و... رسیده اند به آسانی ریشه خود را فراموش میکنند و به آن رسیدگی و احسان نمیکنند و قطعا در اینده ای نه چندان دور شاهد خشکیده شدن خودشان خواهند بود و ضربه اصلی را به خودشان وارد میکنند!

شاید درست حدس زده باشید منظورم مادر است حتی مادری که اعتقادش هم درست نیست! رفتارش و اخلاقش مناسب نیست! و....

به دو روایت درمورد احسان به والدین بد و مشرک توجه کنید:

*نیکی به والدین بد

عن ابی جعفر(ع) قال:

ثلاث لم یجعل الله (عز و جل) لاحد فیهن رخصة اداء الامانة الی البر و الفاجر و الوفاء بالعهد للبر و الفاجر و بر الوالدین برین کانا او فاجرین.

امام باقر(ع) فرمود:

در سه چیز خداوند متعال به احدی اجازه ترک آنها را نداده است.

1 - ادای امانت به مرد نیکوکار و فاسق.

2 - وفای به عهد و پیمان نسبت به نیکوکار و فاسق.

3 - نیکی به پدر و مادر، نیکو کار باشند یا فاسق و لا ابالی.

بحار الانوار، ج 74، ص 56.

*برخورد با پدر و مادر مشرک:

فیما کتب الرضا(ع) للمامون:

بر الوالدین واجب، و ان کانا مشرکین و لا طاعة لهما فی معصیة الخالق.

در نوشته حضرت رضا(ع) به مامون آمده که:

نیکی به پدر و مادر واجب و لازم است اگرچه مشرک و کافر باشند، ولی در معصیت خدا نباید اطاعتشان کرد.

بحار الانوار، ج 74، ص 72.

شاید بتوان راز بدون استثناء بودن نیکی به والدین به خصوص مادر را در محبت و فداکاری او پیدا کرد(البته نباید مصیت خدا در آن باشد)

در ماجرای طوفان نوح که گنهکاران به هلاکت رسیدند آب به قدرى بالا آمده بود که بنابر روایتى پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم فرمود:

مادرى به کودک شیرخوار خود بسیار علاقه داشت، هنگامى که مشاهده کرد از هر سو آب به جریان افتاده، به سوى کوهى شتافت و از آن بالا رفت تا این که یک سوم مسافت کوه را پیمود. همان جا ایستاد و چون آب به آن جا نیز رسید. مادر از آن جا نیز بالاتر رفت تا به دو سوم ارتفاع کوه رسید، پس از چند لحظه آب به آن جا نیز رسید تا این که مادر خود را به قله کوه رسانید. آب آن‏جا را نیز فرا گرفت و هنگامى که آب به گردن آن مادر رسید، او کودکش را با دو دست خود بلند کرد تا آب به او نرسد، ولى آب همچنان بالا آمد و از سر آن‏ها گذشت و آن‏ها غرق شدند./ بحار، ج 11،ص 303.

بیایید به پدر و مادرمان نیکی کنیم اگر که خیر آن را علاوه بر آخرت حتی در دنیا نیز خواهیم دید! و همینطور بالعکس!!!! (یعنی شر عاق والدین و بی احترامی به آنها نیز علاوه بر آخرت در دنیا نیز گریبانگیر ما خواهد بود)

عن ابی عبد الله(ع):

ان رسول الله(ص) حضر شابا عند وفاته فقال(ص) له:

قل: لا اله الا الله،قال(ع): فاعتقل لسانه مرارا فقال(ص) لامراة عند راسه: هل لهذا ام؟

قالت: نعم انا امه،قال(ص): افساخطة انت علیه؟

قالت: نعم ما کلمته منذ ست حجج،قال(ص) لها: ارضی عنه،قالت: رضی الله عنه برضاک یا رسول الله فقال له رسول الله(ص): قال: لا اله الا الله قال(ع): فقالها... ثم طفی...

امام صادق(ع) فرمود:

هنگام مرگ جوانی، پیامبر اکرم(ص) کنار بستر او حضور یافتند و به جوان فرمودند: بگو لا اله الا الله، فرمود: زبانش بند آمد، چندبار تکرار کرد ولی زبان او بند شد، پیامبر(ص) به زنی که کنار جوان بود فرمود: آیا این جوان مادر دارد؟ زن گفت: بله، من مادر او هستم، فرمود: آیا از او ناراضی هستی؟ زن گفت: بله شش سال است با او صحبت نکرده ام، فرمود: از او راضی شو، زن گفت: یا رسول الله بخاطر رضایت تو خدا از او راضی شود. (من از او راضی شدم) سپس پیامبر(ص) بجوان فرمود: بگو لا اله الا الله، جوان در این هنگام گفت: لا اله الا الله و پس از لحظاتی مرد.

بحار الانوار، ج 74، ص 75.

در یک روایتی از رسول الله(ص) آمده است که فرمود:

بروا اباءکم یبرکم ابناءکم، عفوا عن نساء الناس تعف نسائکم.

رسول خدا(ص) فرمود:

به پدرانتان نیکی کنید تا فرزندانتان به شما نیکی کنند، از زنان مردم چشم پوشی کنید تا دیگران نسبت به زنهای شما چشم پوشی کنند.

کنز العمال، ج 16، ص 466.

و در روایتی دیگر داریم که:

عن حنان بن سدیر قال: کنا عند ابی عبد الله(ع) و فینا میسر فذکروا صلة القرابة فقال ابو عبد الله(ع):

یا میسر قد حضر اجلک غیر مرة و لا مرتین، کل ذلک یؤخر الله اجلک، لصلتک قرابتک، و ان کنت ترید ان یزاد فی عمرک فبر شیخیک یعنی ابویک.

حنان بن سدیر می گوید: در حضور امام صادق(ع) بودیم که میسر هم در میان ما بود، از رابطه خویشاوندی سخن به میان آمد، امام صادق(ع) فرمود:

ای میسر چند بار اجل و مرگ تو فرا رسیده و هر بار خداوند آن را به خاطر صله رحم با خویشاوندانت تاخیر انداخته است، اگر می خواهی خداوند عمر تو را زیاد کند به پدر و مادرت نیکی کن.

به امید آنکه همواره خدمتگذار پدر و مادرمان باشیم.

التماس دعا

-------------------------------------------------------------------

منابع: بحارالانوار- کنزالعمال - قصه های قرآن


سه شنبه دوم 6 1395
(0) نظر

چرا شکرگزار باشیم؟


      


قرآن کریم نوح علیه‏السلام را به عنوان عبد شَکور (بنده بسیار شکرگزار) معرفى کرده است.((ذریه من حملنا مع نوح انه کان عبدا شکورا ))/اسراء، 3.

امام سجاد علیه‏السلام فرمود: مردم سه خصلت را از سه نفر آموختند، صبر و استقامت را از ایوب علیه‏السلام، شکر و سپاس را از نوح علیه‏السلام، و حسادت را از پسران یعقوب علیه‏السلام./ عیون الاخبار،ص 29، بحار، ج 11،ص 291.

اینک در این جا به داستان زیر از کتاب مثنوى مولانا در مورد خشنودى نوح علیه‏السلام به رضاى الهى و شکر او توجه کنید:

پس از مناجات نوح علیه‏السلام با پروردگار، در مورد هلاکت پسرش کنعان، خداوند به نوح علیه‏السلام چنین پاسخ داد:

تو اى نوح، عزیز درگاه ما هستى، دلت را به خاطر کنعان نمى‏شکنم، بگذار تو را از حال او اطلاع دهم.

نوح: نه، نه! اگر خود مرا نیز غرق سازى و نابود کنى بنده تسلیم توأم. خدایا! تسلیم فرمانت هستم. هر لحظه بخواهى زنده‏ام کن یا بمیران، حکم و فرمانت جاى من است و من از اعماق جان خواسته تو را مى‏پذیرم و به آن خشنودم!

من در این جهان جز جمال تو را نمى‏نگرم، و اگر هم چیزى را بنگرم از این رو است که چراغى فرا راه منظر تو است.

من عاشق آفریده‏هاى تو هستم، صابر و سپاسگزار خالص درگاهت مى‏باشم، من به وجود عینى مصنوعات عشق نمى‏ورزم، بلکه آن‏ها را که آیینه جمال تواند مشاهده مى‏کنم که بین این دو فرق بسیار ظریفى است که تنها اهل شهود آن را درک مى‏کنند.

گفت: اى نوح! اَر تو خواهى جمله راحشر گردانم بر آرم از ثَرى
بهر کنعانى دل تو نشکنملیکت از احوال او آگه کنم
گفت: نى نى راضیم که تو مراهم کنى غرقه اگر باید تو را
هر زمانه غرق مى‏کن من خوشمحکم تو جان است و چون جان مى‏کُشم
ننگرم کس را و گر هم بنگرماو بهانه باشد و تو منظرم
عاشق صُنع توأم در شکر و صبرعاشق مصنوع کى باشم چون گبر
عاشق صُنع خدا با فر بودعاشق مصنوع او کافر بود
در میان این دو فرقى بس خفى است

خود شناسد آن که در رؤیت صفى است‏/دیوان مثنوى ،ص 235 (دفتر سوم).

متاسفانه یکی از مسائلی که امروزه جامعه ما مبتلا به آن شده ،کمرنگ شدن شکرگزاری است وشاید منتظر هستیم که تمام دنیا را به ما بدهند و بعد از آن شکرگزاری کنیم که چه بسا بعد از آن هم شکر گزار نخواهیم بود و شاید یکی از عوامل مهم افزایش مشکلات و فشارها این مسئله باشد البته نه این که شاید بلکه حتما! چرا که خدای متعال در قرآن آسمانی و هدایتگرش فرمود:" وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ "/ (ابراهیم، 7)
و آنگاه که پروردگارتان اعلام کرد که اگر واقعا سپاسگزارى کنید [نعمت] شما را افزون خواهم کرد و اگر ناسپاسى نمایید قطعا عذاب من سخت‏ خواهد بود
شکری که در این آیه شریفه آمده است ،در حقیقت به کار بردن نعمت است به نحوی که احسان نعمت دهنده را یادآوری و اظهار می‏ کند - و در مورد خدای متعال مایه زیاد شدن نعمت ، و کفران آن ، باعث عذاب شدید است/ المیزان ، ج 12 ، ص 29
البنه باید توجه داشت که حقیقت شکر تنها تشکر زبانى یا گفتن الحمد لله و مانند آن نیست ، بلکه شکر داراى سه مرحله است نخستین مرحله آن است که به دقت بیندیشیم که بخشنده نعمت کیست ؟ این توجه و ایمان و آگاهى پایه اول شکر است ، و از آن که بگذریم مرحله زبان فرا مى‏ رسد ، ولى از آن بالاتر مرحله عمل است ، شکر عملى آن است که درست بیندیشیم که هر نعمتى براى چه هدفى به ما داده شده است آنرا در مورد خودش صرف کنیم که اگر نکنیم کفران نعمت کرده ‏ایم ، همانگونه که بزرگان فرموده‏ اند : الشکر صرف العبد جمیع ما انعمه الله تعالى فیما خلق لاجلهسپاس از خدا آن است که بنده، تمام نعمت های او را برای هدفی که آفریده شده به کار بگیرد.تفسیر نمونه ، ج 10 ، ص 278/

 جالب است بدانیم که بر اساس برخی تفاسیر معتبر،خداوند در آیه شکر نفرموده که اگر شاکر نعمتی باشد، آن نعمت را زیادتر می‌کنم، بلکه فرمود خودتان را فزونی می‌دهم (لأَزِیدَنَّکُمْ «اگر شکر کنید، افزونتان دهم)، یعنی اگر از نعمت‌های من، بر اساس آن اهداف و برنامه‌ای که خودم دادم، درست استفاده کنید، رشد و نمو پیدا می‌کنید و مراحل ضعف و نقص را به سوی کمال و تقرب، پشت سر می‌گذارید.

پس بدانیم که خدای متعال به خاطر خودش نگفته است که شکر کنید چرا که او غنی مطلق است و بی نیاز از هرچیزی می باشد و او می خواهد که ما رشد کرده و به کمال برسیم و از فواید شکرگزار بودن بهره مند شویم...پس بیایید همیشه و در هر شرایطی شکر گزار باشیم حتی در مشکلات بزرگ و سخت! چرا که ارزشش بیشتر خواهد بود و ما را بیشتر و سریعتر به سوی نور و خوشبختی خواهد رساند...

----------------------------------------------------------------------

منابع: قرآن کریم-تفسیر المیزان علامه طباطبایی(ره)-قصه های قرآن مرحوم اشتهاردی 

سه شنبه دوم 6 1395
(0) نظر

داستانی تکان دهنده ای از غیبت:

 انس بن مالک مى‌گوید: روزى رسول خدا صلى الله علیه و آله امر به روزه فرمود و دستور داد کسى بدون اجازه من افطار نکند .

مردم روزه گرفتند، چون غروب شد هر روزه‌دارى براى اجازه افطار به محضر آن جناب آمد و آن حضرت اجازه افطار داد .

در آن وقت مردى آمد و عرضه داشت دو دختر دارم که تاکنون افطار نکرده‌اند و از آمدن به محضر شما حیا مى‌کنند اجازه دهید هر دو افطار نمایند. حضرت جواب نداد. آن مرد گفته‌اش را تکرار کرد، حضرت پاسخ نگفت، چون بار سوم گفتارش را تکرار کرد حضرت فرمود: آنها که روزه نبودند، چگونه روزه بودند در حالی که گوشت مردم را خورده‌اند، به خانه برو و به هر دو بگو قی (استفراغ) کنند، آن مرد به خانه رفت و دستور قی کردن داد، آن دو قی کردند در حالی که از دهان هر یک قطعه‌اى خون لخته شده بیرون آمد، آن مرد در حال تعجب به محضر رسول خدا صلى الله علیه و آله آمد و داستان را گفت، حضرت فرمود به آن کسى که جانم در دست اوست اگر این گناه غیبت بر آنان باقى مانده بود اهل آتش بودند!!

 

منبع: عرفان اسلامی (شرح جامع مصباح الشریعه و مفتاح الحقیقه)، حسین انصاریان، ج 10 .-سایت فرهنگی تبیان


پوستر غیبت:


دوشنبه بیست و پنجم 5 1395
(0) نظر


1- اختلاف فرهنگ ودیدگاههای فکری ، سیاسی ،اخلاقی واجتماعی

2- فاصله بین شهری بدلیل انتقال وتخصصهای کاری آقایان ونیاز به کار در شهرهای دیگر
3- مشغله زیاد افراد ودرگیریهای اجتماعی 
4- پیشرفت تکنولوژی و ابزار ارتباطی جایگزین مانند (تلفن ، اینترنت ، موبال و....) 
5- کم شدن مهر ومحبت و فاصله گرفتن از معارف دینی و اخلاقی
موارد ذکر شده را می توان از عوامل ضعیف شدن صله رحم دانست البته باید توجه داشت که هیچ یک از این دلائل نمیتواند معقول و پذیرفته شده باشد بلکه می بایست با تمام این مشکلات وظیفه سرکشی به بستگان و صله رحم انجام شود

      

 فواید صله رحم:
 

* صله رحم و طولانی شدن عمر

 روزی امام صادق علیه السلام به شخصی به نام میّسر فرمود: ای میّسر عمر تو زیاد شده است، چه عملی انجام می دهی؟ عرض کرد: من در بازار برای کسی کار می کردم و پنج درهم مزد می گرفتم و به خاله ام می دادم. آن گاه امام فرمود: به خدا سوگند، دو بار مرگت نزدیک شد، ولی به خاطر این صله رحم و دل جویی از خاله ات، به تأخیر افتاد.

* صله رحم، افزایش روزی و فقرزدایی

از جمله سودهای دنیوی صله رحم، رونق در ثروت و روزی است. چنان که امام سجاد علیه السلام در حدیثی، از رسول گرامی صلی الله علیه و آله نقل می کند: «هر کس خوش دارد خدا عمر او را دراز کند و روزی اش را توسعه دهد، باید صله رحم کند».

 *صله رحم و محبوبیت نزد خویشاوندان

 امام علی علیه السلام می فرماید: «صله رحم... انسان را در میان خانواده و بستگانش محبوب می سازد.» 

*صله رحم و افزایش آگاهی ها و تجربه ها به واسطه تبادل افکار

*صله رحم و دفع بلا و پاکیزگی اعمال

از آثار بسیار ارزشمند صله رحم، دفع بلا و پاکیزگی اعمال است. امام باقر علیه السلام می فرماید: «صله رحم، اعمال را پاکیزه و بلا را دفع می کند».  

 *صله رحم و آبادانی شهرها

رسول اکرم صلی الله علیه و آله در سخنی فرموده است: «صله رحم، شهرها را آباد می کند و عمرهای مردم را افزایش می دهد، اگرچه اهل آن بلاد از اخیار و خوبان نباشند».

 *صله رحم و آسانی حساب در روز قیامت

از رسول اکرم صلی الله علیه و آله در این باره نقل است: «نیکی به والدین و صله رحم، حساب را در قیامت آسان می کند.» پیامبر گرامی پس از این سخن، آیه ای از قرآن شریف را با این مضمون تلاوت فرمود:

وَ الَّذینَ یَصِلُونَ ما أَمَرَ اللّهُ بِهِ أَنْ یُوصَلَ وَ یَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَ یَخافُونَ سُوءَ الْحِسابِ.

افراد بصیر در دین، آنانند که وصل می کنند آن را که خداوند به وصلش امر فرمود و از خداوندشان می هراسند و از سختی حساب قیامت بیم دارند.

 *صله رحم و صله خداوند

امام باقر علیه السلام می فرماید: «روز قیامت، رَحِم به عرش آویخته می شود و می گوید: خدایا هر که با من پیوست، با او بپیوند و هر که از من برید، از او ببر».


منابع فرعی : سایت: سایت پایگاه اطلاع رسانی حوزه-سایت جوابگو

 

 

دوشنبه بیست و پنجم 5 1395
(0) نظر
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا

يکشنبه بیست و چهارم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که زن، کرامتش حفظ شود؟

 یکی از مسائل مورد اشاره از سوی رهبر معظّم انقلاب در نقد از وضعیت کنونی غرب در حوزه زنان بحث از عفاف در جامعه غربی است. از نظر ایشان هر حرکتی که برای دفاع از زن انجام می‌گیرد، باید رکن اصلی آن رعایت عفاف زن باشد. مقام معظّم رهبری در بحث از زن و مرد، پرهیز و جدایی دو جنس را از ویژگی فرهنگ‌های اصیل و قدیمی غرب و شرق می‌دانند. ایشان معتقدند که بی‌بندوباری‌های فعلی جزو فرهنگ اصیل غربی نیست. همچنین در حوزه‌ی فرهنگی غیر غرب- در هر جای دیگر دنیا– نیز این جدایی دو جنس و پرهیز دو جنس از یکدیگر وجود داشته و حجاب و عفاف مخصوص اسلام نبوده است. از این منظر در دنیای سنت نیز بر رعایت حجاب تأکید شده است.

بخش دیگری از بیانات معظّمٌ‌له در نقد نگاه غرب به زنان و مسائل مربوط به آن، به علل و انگیزه‌های رواج فساد و بی‌بندوباری از سوی دولت‌های غربی در جوامع دیگر پرداخته است. ایشان معتقدند که؛ «فرهنگ فسادانگیز صهیونیستی در دنیا هدفش این است که عفاف را، حجاب میان زن و مرد را از میان بردارد. بی‌بندوباری جنسی از بزرگترین ابزارهای استکبار جهانی است؛ در هر جای دنیا که بخواهند یک ملّتی را به فساد بکشند، آنها را به فحشا می‌کشانند، هر جا بخواهند یک ملّتی را از شخصّیت انسانی دور کنند، آنها را به برهنگی و بی‌بندوباری نزدیک می‌کنند، در همه جای دنیا این کار ممکن است»(16/دی/62). بنابراین؛ یکی از راه‌هایی که صهیونیست جهانی برای به سلطه و زنجیر کشیدن ملّت‌ها به کار برده، ترویج فساد و فحشا، مخلوط کردن دخترها و پسرها، آزاد کردن روابط جنسی و مسخره کردن اخلاق جنسی نجیبانه بوده است.  

پوستر حفظ کرامت زن:


يکشنبه بیست و چهارم 5 1395
(0) نظر
آیا مصرف گرایی افتخار است؟!
به عنوان اولین دلیل و بنیادی‌ترین علت گسترش مصرف‌‌گرایی در جامعه‌ی‌مان و تبدیل شدن آن به عامل افتخار ورزیدن برای برخی، باید به اختلال در فرایند تربیت دینی در کشورمان اشاره کنیم. به معنی دیگر، عدم تربیت صحیح (منظور از تربیت صحیح، تربیت افراد بر اساس ارزش‌های دینی‌ست) افراد باعث شده تا در آنها، جای بعضی از هنجارها و ضدهنجارها عوض شده و فرهنگ غربی مصرف گرایی توانسته در جامعه ما نفوذ کند و افتخار به مصرف‌گرایی، یکی از جلوه‌های این شرایط است. 

 

پوستر فرهنگ مصرف گرایی:


  

شنبه بیست و سوم 5 1395
(0) نظر
چرا صله رحم در بین ما ضعیف است ؟

فردگرایی و توجه نکردن به مسائل و مشکلات دیگران و فقط اندیشیدن به خود، از نتایج ناخواسته کاهش رفت و آمدها و صله ارحام است، این‌که فرد فقط وارد آن رابطه‌ای می‌شود که نفعی برای او داشته باشد و نفع طرف مقابل و حتی نیاز روحی او، حال به‌عنوان پدربزرگ و مادربزرگ یا هرکدام از اقوام، توجهی نکند.

پوستر صله رحم:



جمعه بیست و دوم 5 1395
(0) نظر

الگوی تفریح سالم چیست؟

برای رسیدن به مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه سبک زندگی به ویژه ارائه الگوی تفریح سالم باید بتوانیم داشته‌های خودمان را که سرشار از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی است برای نوجوانان و جوانان نهادینه کنیم تا ضمن جلوگیری از ترویج فرهنگ غربی در کشور، برنامه‌های سالم و متناسب با فرهنگ کشور خودمان را به آنها ارائه کنیم.
اسلام تفریحاتی را سودمند به حال انسان می داندکه ضرر جانی و فکر ی و روحی نداشته باشد.

ویژگی های تفریح اسلامی:
1- در راستای فرآیند تکامل و رشد شخصیت اسلامی و انسانی است.
2- نشاط آور.
3- در چهارچوب قوانین شرع (واجب، حرام، مباح، مکروه و مستحب).
4 - تعادل در آن مهم است (نه افراط نه تفریط).
5- فواید عقلی، جسمی و روحی دارد .
6-بعد اجتماعی در آن لحاظ شود مثل ادخال سرور در قلب مؤمنین.
7 - فقط وقت پرکنی و تضییع وقت نیست.
8 - هر تفریحی که انسان را یک پله از رشد الهی پایین آورد مذموم (حرام یا مکروه) است. 
9- فعال و پرتحرک بودن مثل اسب سواری، کشتی و ....؛ 
10- هر تفریحی که باعث خفت و سبکی عقل شود و یا عقل را تعطیل کند حرام است (توجه به عقل و تفکر در نظام اسلام) مثل شرب خمر، موسیقی مبتذل، مواد مخدر، قمار؛ 
11- برد و باخت در بازی حرام است (غیر از تیراندازی و اسب سواری).
12- آزار و اذیت حرام است (تحقیر، مسخره کردن، آزار دادن همسایه و مردم و...). 
13- ضرری به خود یا دیگران نرسد. 
14- لذت آن پایدار باشد (کمک کند به شادی در آخرت).
15- تقویت کننده بعد جسمانی و روحی (شجاعت و ....) باشد.

پوستر الگوی تفریح سالم:

پنج شنبه بیست و یکم 5 1395
(0) نظر

چرا پشت سر یکدیگر حرف می زنیم (غیبت) ؟

 یکی از دلایل غیبت کردن حسادت آدم ها نسبت به موقعیت دیگران هست. وقتی خودش به اون موقعیت نمی رسه سعی میکنه اون کسی که توی اون موقعیت قرار داره رو هم بیاره پایین و از چشم بقیه بنداز!  

امیر مۆمنان علی(علیه السلام) فرمود: ایاک و الغیبه فانها تمقتک الی الله و الناس و تحبط اجرک.

از غیبت بپرهیز؛ چون موجب می شود مورد خشم و دشمنی خدا و مردم قرار گیری و پاداشت نابود شود.(آمدی: غررالحکم، ص 221، ح 4425)


پوستر غیبت:

 

پنج شنبه بیست و یکم 5 1395
(0) نظر

چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرف گرایی رواج دارد؟

مصرف و مصرف‌گرایی مسأله‌ای چند بعدی است که از جهات گوناگون قابل بررسی است و در هر جامعه‌ای متأثر از عوامل متعدد از جمله فرهنگ عمومی، هنجارها و ارزش‌های حاکم است. مصرف‌گرایی، اصالت دادن به مصرف و هدف قرار دادن رفاه و دارایی‌های مادی است. اسلام با تأکید بر لزوم حفظ مال، تأمین نیازهای زندگی، سرمایه‌گذاری اقتصادی، تأمین رفاه زندگی برای خود و افراد تحت تکفل با معیار رعایت اعتدال و میانه‌روی، مسلمانان را به مصرف دعوت کرده و از هرگونه اسراف، تبذیر و ... در مصرف منع کرده است. مصرف‌گرایی آثار متعدد و گوناگون اقتصادی، سیاسی، روانی و به ویژه جامعه‌شناختی را در جامعه بر جا می‌گذارد. از آثار جامعه‌شناختی مصرف‌گرایی می‌توان به تبدیل ثروت به مصرف، به ارزش و غلبه آن بر دیگر ارزش‌ها، نمایش ثروت، شکاف طبقاتی و نابرابری اجتماعی، احساس محرومیت و ... نام برد.


پوستر رواج مصرف گرایی:

شنبه شانزدهم 5 1395
(0) نظر

چرا در بعضی شهرهای بزرگ خانه مجردی وجود دارد؟

 امروز متاسفانه وضعیت به شکلی شده که جامعه ما حتی ناپسندهای جامعه غرب را هم می پسندد و آن را وارد زندگی روزمره می کند و این یک هشدار جدی است و در نگاه آینده پژوهانه مشکل ساز که در باید این مسئله مخصوصا مورد توجه هنرمندان باشد و با تولیدات خود ابعاد منفی این مسائل را به جامعه با زبان تاثیرگذار هنر نشان دهند  به نظر کارشناسان یکی از دلایل اصلی پدیدآمدن سبک زندگی خانه‌های مجردی یا همان‌ تک‌زیستی در جامعه‌ی ما، تغییر نظام ارزش‌ها است. مثلاً روحیه‌ی جمع‌گرایانه که یک نظام ارزشی است، تبدیل می‌شود به روحیه‌ی فردگرایانه و متفرقانه. این‌که در گفتمان مدرن، مثلاً «لذت» بحث مهمی در زندگی انسان‌ها‌ است و خواست فردی بر خواست جمعی تقدم دارد، تأثیرات خودش را این‌گونه نشان می‌دهد.

پوستر:




 

 
پنج شنبه جهاردهم 5 1395
(0) نظر

 حد زاد و ولد در جامعه ما چیست؟
حد زاد و ولد در جامعه‌ی ما چیست؟ من اشاره کردم؛ یک تصمیمِ زمان‌دار و نیاز به زمان و مقطعی را انتخاب کردیم، گرفتیم، بعد زمانش یادمان رفت! مثلاً فرض کنید به شما بگویند آقا این شیر آب را یک ساعت باز کنید. بعد شما شیر را باز کنی و بروی! ماها رفتیم، غافل شدیم؛ ده سال، پانزده سال. بعد حالا به ما گزارش میدهند که آقا جامعه‌ی ما در آینده‌ی نه چندان دوری، جامعه‌ی پیر خواهد شد؛ این چهره‌ی جوانی که امروز جامعه‌ی ایرانی دارد، از او گرفته خواهد شد. حد زاد و ولد چقدر است؟/بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی

پوستر:

سه شنبه دوازدهم 5 1395
(0) نظر



سه شنبه دوازدهم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟

یکی از معضلات و مسائلی که امروزه در چارچوب تمدن غربی به چشم می‌خورد، فروپاشی و متزلزل شدن بنیان خانواده است که متأسفانه به دلیل سلطه فکری و فرهنگی غرب به این کشورها محدود نشده و به بسیاری از مناطق دیگر سرایت کرده است و باید با ورود آن مقابله نمود.

این مساله چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن رد شد. خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و اولین کانونی است که فرد با آن روبروست. بر این اساس بدیهی است که هرگونه اخلالی در بنیان خانواده به شدت افراد را متأثر ساخته و علاوه بر مشکلات روحی و روانی فردی تبعات و آثار اجتماعی نیز در پی دارد. پوستر ذیل مربوط به این موضوع می باشد:



 
جمعه هشتم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟

یکی از معضلات و مسائلی که امروزه در چارچوب تمدن غربی به چشم می‌خورد، فروپاشی و متزلزل شدن بنیان خانواده است که متأسفانه به دلیل سلطه فکری و فرهنگی غرب به این کشورها محدود نشده و به بسیاری از مناطق دیگر سرایت کرده است و باید با ورود آن مقابله نمود.

این مساله چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن رد شد. خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و اولین کانونی است که فرد با آن روبروست. بر این اساس بدیهی است که هرگونه اخلالی در بنیان خانواده به شدت افراد را متأثر ساخته و علاوه بر مشکلات روحی و روانی فردی تبعات و آثار اجتماعی نیز در پی دارد. پوستر ذیل مربوط به این موضوع می باشد:


 

جمعه هشتم 5 1395
(0) نظر

 چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟

یکی از معضلات و مسائلی که امروزه در چارچوب تمدن غربی به چشم می‌خورد، فروپاشی و متزلزل شدن بنیان خانواده است که متأسفانه به دلیل سلطه فکری و فرهنگی غرب به این کشورها محدود نشده و به بسیاری از مناطق دیگر سرایت کرده است و باید با ورود آن مقابله نمود.

این مساله چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن رد شد. خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و اولین کانونی است که فرد با آن روبروست. بر این اساس بدیهی است که هرگونه اخلالی در بنیان خانواده به شدت افراد را متأثر ساخته و علاوه بر مشکلات روحی و روانی فردی تبعات و آثار اجتماعی نیز در پی دارد. پوستر ذیل مربوط به این موضوع می باشد:

 

چهارشنبه ششم 5 1395
(0) نظر

چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده آن چنان که در غرب رایج است،در بین ما رواج پیدا نکند؟



میزان فروپاشی خانواده در امریکا از شش درصد در سال 1890

به چهل درصد در سال 1948رسیده و هم اکنون به 60٪ رسیده است./احمد فائز، دستور الأسرة فی ظلال القرآن، 222
در سوئد67٪ از موارد پیوند زناشویی به جدایی می انجامد، در

اسپانیا از دو ازدواج یکی منجر به طلاق می شود، به گزارش یونسکو در کشورهای صنعتی جهان از هر چهار مورد ازدواج سه مورد به طلاق می انجامد.
طبق گزارش های آماری، طلاق در کشورهای اسلامی جمله

ایران نیز سیر صعودی نگران کننده ای دارد و روبه افزایش است و با توجه به سنت پرهیز از طلاق و استبداد مردان در کشورهای اسلامی، آمار یادشده عجیب است و باید دید که اشکال اصلی از کجاست. 
بنابراین فروپاشی خانواده در سطح جهان و کشورهای اسلامی خطری جدی است. رویارویی با این خطر نظرخواهی از قرآن را پیرامون علل و اسباب پیوستگی و گسستگی روابط زناشویی اجتناب ناپذیر می نماید. یکی از مهمترین عواملی که سلامت خانواده را تهدید می کند و قرآن نیز بدانها اشاره دارد مربوط به بخش برون خانوادگی می شود.منظور از «عامل برون خانوادگی» طرح و تدبیری است که با اغراض واهداف معینی در فضایی غیر از فضای خانواده ها تهیه دیده می شود و بر ضد خانواده مشخص یا نظام خانوادگی در سطح یک کشور یا در سطح جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

دسیسه هایی که موارد جزئی را هدف می گیرد معمولاً با حربه نسبت فحشا به زنان، براندازی یک خانواده را دنبال می کند، نمونه بارز این نوع ویرانگری «داستان افک» است که در قرآن آمده:

«إنّ الّذین جاؤوا بالإفک عصبة منکم لاتحسبوه شرّا لکم بل هو خیر لکم لکل امرئ منهم ما اکتسب من الإثم و الذی تولّی کبره منهم له عذاب عظیم» نور/11

قرآن در کنار اقدامات موردی خانمان سوز، خطر فراگیرتری را نیز پیش بینی می کند و آن عبارت است از تلاش سازمان یافته و هدفمند جهت گسترش فحشا و فساد جنسی در جامعه دینداران تا هم زمان شکل گیری و تداوم زندگی خانوادگی را در کلّ جامعه با مشکل رو به رو کند:
«إنّ الذین یحبّون أن تشیع الفاحشة فی الذین آمنوا لهم عذاب عظیم» نور/19
کسانی که دوست دارند که زشتکاری و فحشای زنا در میان اهل ایمان شیوع پیدا کند برای آنان در دنیا و آخرت عذابی دردناک خواهد بود.

پس نتیجه می گیریم که تنها راهکار ممکن این است که اخلاق و ارزش های اسلامی را در جامعه و خانواده و وجود خودمان پرورش دهیم و به تک تک توصیه های اسلامی در سایه ایمان عمل کنیم چرا که تنها یدک کشیدن نام اسلام نمی تواند ما را در برابر این مشکلات بیمه کند و باید مسلمان گونه نیز زندگی کرد و رفتار کرد،تا ثمرات شیرین آن را مشاهده نمود.

منابع: مقاله همگرایی و فروپاشی خانواده در قرآن

 
دوشنبه چهارم 5 1395
(0) نظر

افزایش طلاق در زندگی جدید 


 در گذشته کمتر درباره طلاق و عوارض سوء آن و علل پیدایش و افزایش آن‏ و راه جلوگیری از وقوع آن فکر میکردند ، در عین حال کمتر طلاق صورت‏ میگرفت و کمتر آشیانه‏ها بهم میخورد . مسلما تفاوت دیروز و امروز در اینستکه امروز علل طلاق فزونی یافته است . زندگی اجتماعی شکلی پیدا کرده‏ است که موجبات جدائی و تفرقه و از هم گسستن پیوندهای خانوادگی بیشتر شده است چرا که اکثرا علت طلاق در ازدواجهای ده یا بیست ساله ناسازگاری‏ نیست ، بلکه بی میلی به تحمل ناسازگاریهای دیرین و هوس برای درک لذات‏ بیشتر و کامجوئی‏های دیگر است و میزان مصرف قرص‏های ضدحاملگی می تواند شاهدی برای تایید این موضوع باشد.

بنابراین این عقیده در میان بسیاری از زنان قوت گرفته که‏ خوشی و لذت ، مقدم بر استواری و نگهداری کانون خانوادگی است . زن و شوهری را می‏بینیم که سالها با هم زندگی میکنند ، بچه‏دار میشوند و در غم و شادی هم شرکت داشته‏اند ، ولی ناگهان زن برای طلاق تلاش میکند بدون آنکه‏ هیچ تغییری در وضع مادی و معنوی شوهرش پدید آمده باشد . علت اینست که‏ تا دیروز حاضر بود یکنواختی کسل کننده زندگی را تحمل کند ولی اکنون بتحمل‏ یکنواختی تمایلی ندارد . . .و امروز این کم تحمل بودن در برابر سختی ها در کشورمان به یک فرهنگ تبدیل شده که حاصل تقلید از فرهنگ غربی می باشد. پس مهم ترین راهکار رهایی از این مشکل این است که به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی خودمان برگردیم.
منابع:کتاب حقوق زن در اسلام شهید مطهری

دوشنبه چهارم 5 1395
(0) نظر

چرا در برخی از مناطق کشورمان طلاق زیاد است؟


 در گذشته کمتر درباره طلاق و عوارض سوء آن و علل پیدایش و افزایش آن‏ و راه جلوگیری از وقوع آن فکر میکردند ، در عین حال کمتر طلاق صورت‏ میگرفت و کمتر آشیانه‏ها بهم میخورد . مسلما تفاوت دیروز و امروز در اینستکه امروز علل طلاق فزونی یافته است . زندگی اجتماعی شکلی پیدا کرده‏ است که موجبات جدائی و تفرقه و از هم گسستن پیوندهای خانوادگی بیشتر شده است چرا که اکثرا علت طلاق در ازدواجهای ده یا بیست ساله ناسازگاری‏ نیست ، بلکه بی میلی به تحمل ناسازگاریهای دیرین و هوس برای درک لذات‏ بیشتر و کامجوئی‏های دیگر است و میزان مصرف قرص‏های ضدحاملگی می تواند شاهدی برای تایید این موضوع باشد.

بنابراین این عقیده در میان بسیاری از زنان قوت گرفته که‏ خوشی و لذت ، مقدم بر استواری و نگهداری کانون خانوادگی است . زن و شوهری را می‏بینیم که سالها با هم زندگی میکنند ، بچه‏دار میشوند و در غم و شادی هم شرکت داشته‏اند ، ولی ناگهان زن برای طلاق تلاش میکند بدون آنکه‏ هیچ تغییری در وضع مادی و معنوی شوهرش پدید آمده باشد . علت اینست که‏ تا دیروز حاضر بود یکنواختی کسل کننده زندگی را تحمل کند ولی اکنون بتحمل‏ یکنواختی تمایلی ندارد . . .و امروز این کم تحمل بودن در برابر سختی ها در کشورمان به یک فرهنگ تبدیل شده که حاصل تقلید از فرهنگ غربی می باشد. پس مهم ترین راهکار رهایی از این مشکل این است که به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی خودمان برگردیم.

منابع:کتاب حقوق زن در اسلام شهید مطهری


يکشنبه سوم 5 1395
(0) نظر
X